İş Hayatında İletişim

İş Hayatında İletişim

Huzurlu ve mutlu bir toplumda yaşamanın gerekli koşullu insanlar arasındaki iletişimin sağlıklı olmasıdır. Günlük yaşamda önemli bir rolü olan iletişimin, toplumun vazgeçilmez ögelerinden olan iş hayatında da önemli bir yeri vardır. İş hayatında iletişimin sağlıklı olması hem çalışanlar hem de iş sahipleri açısından oldukça önemlidir. Endüstri psikolojinin önemli konularından biri olan iş hayatında iletişim, kaliteli bir iletişime işaret etmektedir. İş hayatındaki iletişim sözlü, yazılı veya beden dili aracılığı ile gerçekleşebilmektedir.


İş Hayatında Beden dili



jest ve mimiklerin rol oynadığı iletişim türlerindendir. Beden dili ile karşı tarafa istenilen mesaj en iyi şekilde ulaştırılabilir. İş hayatında beden dilini doğru kullanarak, rekabetçi ortamda bir adım öne geçmek mümkün. İş hayatında ilk kez karşılaşacağınız insanlarda mutlaka göz teması kurarak, karşınızdaki kişi ile en az üç adımlık bir mesafede durarak ve sıkı bir tokalaşma ile tanışmanız güçlü bir kişilik sahibi olduğunuzu gösterecek detaylardır. Hafif bir tebessüm etmeyi de ihmal etmemeniz gerekiyor.

İş Hayatında Yazılı iletişim



Özellikle de teknolojinin son hızla geliştiği bu dönemde olmazsa olmaz iletişim türleri arasında yer almaktadır. İş hayatındaki iletişimde de önemli bir noktada yer alan yazılı iletişimde dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntılar bulunmaktadır. Resmi yazışmalarda dilekçe yazma kuralları, rapor yazma, afiş, poster, broşür, grafik hazırlama iş ilanları için hazırlamış olduğunu özgeçmiş gibi konular hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir.,


İş Hayatında Sözlü iletişim



Günlük hayatta da iş hayatında da en sık kullanılan iletişim türüdür. Sözlü iletişimde çalışma arkadaşları ile hem sıcak ve samimi bir hava yaratmak hem de iş ortamına uygun olarak resmi bir duruş sergilemek gerekmektedir. İş hayatında sözlü iletişimin en önemli olduğu zaman iş ilanlarına başvuru yapıp, görüşmeye çağırıldığınız zamandır.

İş hayatında doğru iletişim kurmak için tüm iletişim yolları hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Ancak birey kendini tanıyarak, kendi davranış ve karakter özelliklerini göz önünde tutarak, hangi iletişim türü ile kendini daha iyi ifade edebiliyorsa daha çok o iletişim türünü seçerek insanlarla sosyal ilişki kurmalıdır. İş ortamında iletişiminin sağlıklı olmaması, çalışanlar arasında olumsuz tutumların yaşanmasına, bunun müşterilere yansıtılmasına, dolayısıyla da verimliliğin azalmasına neden olacaktır.

Sektöre Göre İş İlanları

)
Uygulamamızı İndirin!

Elemanuzmani.com uygulaması ile size uygun iş fırsatlarına anında ulaşabilirsiniz.

Human

Türkiye’nin Önde Gelen Markalarının Tercihiyiz.

İlan Ver Sektörel İlanlar Aday Giriş İş Ara