Mülakatta Karşınıza Çıkabilecek 10 Soru

Mülakatta Karşınıza Çıkabilecek 10 Soru

“İşi Garantileyen 10 CV Tüyosu” başlıklı yazımızda, CV hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durmuştuk. CV’nizi özenle hazırladınız ve sıra iş görüşmesi yapacağınızı o kritik ana geldi. Mülakatta sorulacak sorular hakkında bilgi sahibi olmanız, önceden hazırlık yapmanızı ve soruları daha kolay yanıtlamanızı sağlayacaktır. Şimdi bu sorulara göz atalım:

1. Önceki işinizden neden ayrıldınız?

Bu soru, hemen hemen her mülakatta sorulur. Daha önce çalıştığınız iş yeri ve yöneticiler hakkında olumsuz sözler söylemeniz veya onları kötülemeniz, size puan kaybettirecektir. Bunu yapmak yerine, dürüst ve objektif şekilde işinizden ayrılma sebeplerinizi sıralamalısınız.Mesela İstanbul gibi metropol bir şehirdeyseniz işiniz ile eviniz arasındaki mesafe ne kadar kısa olursa okadar iyi olur. İstanbul trafiği sizi ister istemez oturduğunuz semte yakın anadolu yakası iş ilanları veya avrupa yakası iş ilanlarına bakmaya zolayabilir.

2. En sevdiğiniz özelliğiniz nedir?

Kendinizi övmek yerine, en başarılı olduğunuz alan ya da karakter özelliğinizden kısaca bahsetmeniz daha doğru bir seçim olacaktır.


3. Kendinizde neyi değiştirmek isterdiniz?

Önceki soruda kendinizi fazla övmemeniz gerektiği gibi, böyle bir soru karşısında da kendinizi yerden yere vurmamalısınız. Kendinizde değiştirmek istediğiniz özelliğinizi geleceğe dair bir hedef olarak belirlediğinizi ve bu konuda çaba sarf ettiğinizi söylemeniz yeterli olacaktır.



4. İş ortamında karşılaştığınız en büyük sorun neydi? Bu sorunu nasıl çözdünüz?

Yöneticilerin çalışanlarda görmek istediği en önemli özeliklerden biri de sorun çözme becerisine sahip olmaktır. Bu konuda vereceğiniz örneğin onlar için çok değerli olduğunu unutmayın.


5. İşinizi iyi yapmak için ne kadar fedakârlık yapabilirsiniz?

Her iş alanında, çalışanlardan yüksek performans beklenir. Bu soru; uzun süren toplantılar, fazla mesailer ve yoğun çalışma temposu karşısında ne kadar dayanıklı olabileceğinizi ölçmeyi amaçlıyor.


6. Cv’nizde yer almayan bir özelliğinizi söyleyin.

İş başvurularında sadece CV göndermek yeterli olsaydı hiç kimse mülakata çağrılmazdı elbette. CV’ye yazdıklarınız tabii ki önemlidir ama yöneticiler bundan fazlasını öğrenmek ister.



7. Çalışırken sizi motive eder?

İş ortamında yaşayacağınız olumlu ve olumsuz deneyimler karşısında nasıl davrandığınız ve çalışmaya aynı azimle nasıl devam ettiğiniz, yöneticilerin öğrenmek isteyeceği bilgilerdendir.


8. Bugüne kadar yaşadığınız en büyük başarısızlık nedir?

İş hayatı ya da özel hayatınıza dair yaşadığınız olumsuz bir deneyimi, sonunda kendinize mutlaka ders çıkardığınız bilgisini de ekleyerek anlatmalısınız.


9. Bir yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?

Kendinize dair hedeflerinizi ve gelecek planlarınızı ölçmeye yönelik bu soru, yerinizde saymayı mı yoksa büyük başarılar elde etmeyi mi amaçladığınızı ölçmek istiyor. Bu konuda mütevazı davranmayın ve hem çalıştığınız kurumu hem de kendinizi geliştirmeye yönelik hedeflerinizi sıralayın.



10. Bu kurumu seçme nedeniniz nedir?

Geldik mülakatların en klasik sorusuna. Hemen hemen her iş görüşmesinde bu soru yöneltilir. Yapmanız gereken, başvurduğunuz iş yerinin, benzerleri arasında en iyisi olduğunu düşündüğünüze inanmalarını sağlamaktır. Önceden araştırma yaparak kurumun vizyonu ve misyonu hakkında bilgi edinmeniz, orada çalışma konusunda ne kadar istekli ve tutkulu olduğunuzu belirtmeniz yeterli olacaktır.

Sektöre Göre İş İlanları

)
Uygulamamızı İndirin!

Elemanuzmani.com uygulaması ile size uygun iş fırsatlarına anında ulaşabilirsiniz.

Human

Türkiye’nin Önde Gelen Markalarının Tercihiyiz.

İlan Ver Sektörel İlanlar Aday Giriş İş Ara